2021. június 11., péntek

TAXISOFŐR (2017)


 TAXI SOFŐR
A Taxi Driver 2017
(Igaz történet alapján)

   A FILM MEGTEKINTÉSE ITT   

Kim Man-seop özvegy taxisofőr 11 éves lányával él, és nem érdekli a politika. Amikor azonban Gwang-ju városában a nép fellázad a katonai diktatúra ellen, Man-seop ha közvetetten is, de belekeveredik az eseményekbe, ugyanis a helyszínre fuvarozza azt a német újságírót, aki nem retten vissza az eset tudósításától. Az 1980-as Gwang-ju-i felkelés, melyben mintegy hatszázan haltak meg, a koreai demokrácia egyik legvérengzőbb és meghatározóbb pillanata volt. A megtörtént eseményt feldolgozó film 2017 legnézettebb alkotása Koreában, mintegy 12 millió néző váltott rá jegyet, és rendkívül jó kritikai visszhangot kapott. 

Rendező: Jang Hoon
Forgatókönyv: Eom Yu-na

• Magyar szöveg:  RX engedélyével  
 (facebook.com/rx765)  

6 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszett a film.Értékes mondanivalója volt a hazaszeretetről,a barátságról,az önfeláldozásról.Szeretem az ilyen értékes filmeket,mindenkinek nagyon ajánlom hogy megnézze! Nagyon köszönöm a fordítást és további jó munkát kívánok.

    VálaszTörlés
  2. Megrendítő. Köszönöm, hogy megnézhettem.

    VálaszTörlés
  3. Szinte hihetetlen, hogy alig 20 éve történt.Jól vizsgáztak emberségből, összefogásból a taxisok. Nagyon megrázó történetet dolgoztak fel. Köszönöm szépen a munkátokat!

    VálaszTörlés

Kedves Felhasználó! Kérések, kérdések esetén használja a "KAPCSOLAT" opciót.