2017. december 14., csütörtök

HOSSZÚ AZ ÚT HAZÁIG


HOSSZÚ AZ ÚT HAZÁIG

   A FILM MEGTEKINTÉSE ITT   

1953-at írunk, az Észak-Dél Koreai háború idején, 3 nappal a máig is érvényben lévő tűzszünet előtt. A középkorú Nam-bok egyszerű földműves volt, mielőtt bevonult a déliekhez. A parancsnokság, egy a háborút is befolyásoló fontos feladattal bízza meg, mégpedig, hogy futárként egy szigorúan titkos dokumentumot egy megadott időre juttasson el, a rendeltetési helyére. Ám az észak-koreai hadsereg támadása miatt, Nam-Bok elveszíti a dokumentumot.

Eközben Young-Gwang aki eredetileg még diák, az észak-koreai hadsereg páncélos egységnél szolgál, amikor  Dél felé tartva csapatát bombatámadás éri, és ő marad az egyetlen túlélő. Youn-gwang úgy dönt,hogy elindul hazafelé, amikor egy furcsa dokumentumra bukkan… A két katona találkozása sorszerű a nyugati frontvonalon és bár különböző a célállomás, együtt küzdik végig magukat a nehézségeken, miközben rájönnek, hogy nem egymás ellenségei, hanem mindketten egy testvérháború áldozatai. A film nem elhanyagolható sorsszerű harmadik főszereplője pedig nem más, mint egy szarvasmarha.


• Magyar szöveg: Lilo •

-

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó film!Már 2x láttam,de még meg fogomm nézni újra.Köszönöm,hogy itt mindig megtalálom.

    VálaszTörlés
  2. Azon kívül, hogy az ember halálba neveti magát, nagyon mélyen bemutatja ezt a szerencsétlen helyzetet, ami a koreai néppel történt.

    VálaszTörlés

Kedves Felhasználó! Kérések, kérdések esetén használja a "KAPCSOLAT" opciót.