2019. november 7., csütörtök

ÉSZAKI HATÁRVONAL


É S Z A K I   H A Á R V O N A L
Northern Limit Line

   A FILM MEGTEKINTÉSE ITT   
•Várjuk véleményed a megjegyzés rovatban!•

A film megtörtént eseményeket dolgoz fel.

Rövid ismertető: Észak és Dél-Korea között húzódik egy tengeri határvonal, melyet még az Amerikai Egyesült Államok jelölt ki a két országot hermetikusan elválasztó demilitarizált övezet nyugati meghosszabbításaként. Ezen a határvonalon tiltakozásuk képen északi halászhajók megannyi alkalommal keltek át és vették őket üldözőbe a déli járőrhajók. Mígnem 1999. június közepén észak és dél között tengeri ütközet zajlott le a déli Jonphjong-sziget közelében, melynek következtében 9 bátor dél-koreai életét vesztette. Ám 3 évvel később ez az esemény megismételte önmagát.

A film amúgyis megrendítő képsorait felülmúlja a stáblista alatt futó eredeti szereplők vallomása a történtekről.

Rendezte: Kim Hak-soon
Producer: Jung Moon-goo
Forgatókönyv: Kim Hak-soon
Magyar szöveg: Benoce (Avista)

Főszereplők: Kim Mu-yeol, Jin Goo, Lee Hyun-woo

2 megjegyzés:

  1. Megdöbbentő, elszomorító. Főként, hogy ez a XXI. században, napjainkban is megesik. Az emberi életnél a föld, a birtoklás, a hatalom nem lehet értékesebb, fontosabb. Gyönyörű emlék ez a film és tisztelgés az elhunytaknak. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  2. Megrendítő film. Ártatlan életek semmisülnek meg a hatalomban ülők rendelkezéseire, értelmetlenül.Családok veszítík el szeretteiket, gyerekek nőnek fel fél árván, a hatalmukat fitogtatók gonoszsága miatt.A rengeteg pénz, amit háborúkra költenek bőven fedezhetné a szegény országok lakóinak megélhetését. Köszönöm a filmet, sokaknak kellene látni, hogy milyen rettenetes a háború valójában..Isten nyugtassa az elhunytakat!

    VálaszTörlés

Kedves Felhasználó! Kérések, kérdések esetén használja a "KAPCSOLAT" opciót.