2017. július 7., péntek

AZ UTOLSÓ HERCEGNŐ


 AZ UTOLSÓ HERCEG
(The Last Princess)

   A FILM MEGTEKINTÉSE ITT   


FILM Ismető: A film Kwon Bi-young 2009-ben kiadott regényéből készült és Korea utolsó hercegnőjének küzdelmes és szomorú életéről szól. A japán megszállás alatt Gojong császár legkisebb lányát Deokhyé-t Japánba küldik, hivatalosan „tanulni”, a valóságban azonban túsznak. Megpróbáltatásaival szembenézve, Deokhye azért küzd, hogy fenntartsa a koreai emberek reményét. 
A film rendezője Hur Jin-ho, különleges érzékenységgel ábrázolja a szerencsétlen sorsú hercegnő belső rezdüléseit, annak lelki küzdelmét és emberi nagyságát állítja a középpontba. A címszerepre Son Ye-jin választotta, akivel már 2005-ben dolgozott. Nagyszerű választás volt, hiszen a színésznő, minden kritikát felülmúlóan formálja meg a honvággyal gyötrődő, egyre inkább politikai célokra felhasznált hercegnő szerepét. Azért hogy a romantikus szál sem maradjon ki teljesen, felbukkan benne Kim Jang-han ( Park Hae-Il alakításában), aki gyerekkorától fogva pártfogója és titkos imádója Deokhye-nek. Besoroztatja magát a japán hadseregbe, hogy hazahozza a hercegnőt. 
Rendező:  Hur Jin-ho
Forgatókönyv:  Bi-Young Kwon
Magyarra fordította: Hayako
Lektorálta: Kothencz Maya
Dalsöveg: Ashiyo-Fansub


----------- A film által elnyert díjak -----------
2016.év  37. Blue Dragon Awards
- népszerűség díj - Son Ye-jin
2016.év. 53. Grand Bell Awards
- legjobb színésznésznő - Son Ye-jin
- Legjobb női mellékszereplő - Ra Mi-ran
- Legjobb filmzene - Choi Yong-rak & Jo Sung-woo
2017.év  11. ázsiai Film Awards
- legjobb színésznésznő - Son Ye-jina   

5 megjegyzés:

  1. Csodálatos volt ez a film.Nagy hatást gyakorolt rám.Son ye -jin színésznő játéka lenyűgözött,nem csodálom hogy annyi díjat nyert.De a rendezés az operatőri munka és a zene is nagyon tetszett.Mindenkinek nagyon ajánlom hogy nézzék meg nem fognak csalódni.Még mindig a hatása alatt állok.
    Nagyon köszönöm a fordítást!!!Sok sikert és jó munkát kívánok a további ilyen filmekhez!! Üdvözlettel

    VálaszTörlés
  2. Csodálatos történelmi dráma , nagy hatással volt rám ,a főszereplő színésznő játéka elbűvölt .Az egyik kedvencem több filmben láttam játéka mindig megfogott.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen ezt a líraian szép filmet. Japán sok szenvedést okozott a koreai népnek.Elég csak végignézni az Imdzsin háború borzalmait bemutató Dzsingbirok vagy a Király arca című történelmi sorozatot.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon meghatott ebben a sorozatban a főszerepő színésznő, Son Ye-jin játéka. Ezért megnéztem egy másik csodálatos filmjét is, ez a "Veled vagyok". Mindenkinek ajánlom, mert olyan meghatóan élte bele magát itt is a édesanya-ál édesanya szerepébe, amely óriási lélekre és tehetségre vall.

    VálaszTörlés
  5. Nem lehet könnyek nélkül végig nézni.Az a Japán, melyre ma felnézünk, milyen óriási, brutális pusztítást végzett még évtizedekkel ezelőtt is.Gyászos történelem. Lívia

    VálaszTörlés

Kedves Felhasználó! Kérések, kérdések esetén használja a "KAPCSOLAT" opciót.