2019. november 10., vasárnap

Tavasz Nyár Ősz Tél és Tavasz


TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL ÉS TAVASZ
(MAGYAR SZINKRONNAL)

   A FILM MEGTEKINTÉSE ITT   
•Várjuk véleményed a megjegyzés rovatban!•


Senki sem mentes az évszakok hatalmától, azok évenkénti születési, fejlődési és hanyatlási ciklusától. Még az a két szerzetes sem, akik a hegyekkel körülvett tavacska mellett osztoznak egy remetelakon. Az évszakok változása nem csak a természetre, hanem a benne élő emberekre is erős hatást gyakorol. Felpezsdít, energiával tölt meg, sebeket gyógyít és elmélkedésre késztet. Az öreg szerzetes vigyázó szemei előtt, egy gyermekből lassan fiatalember lesz, aki megtapasztalja az ártatlanság elvesztését, amikor a játék kegyetlenségbe torkollik... a szerelem ébredését, amikor egy nő belép zárt világukba... a féltékenység és a megszállottság gyilkos hatalmát... a megváltás árát... a tapasztalat adta felvilágosodását. Éppúgy, ahogyan örök az évszakok váltakozása, úgy lesz a remetelak mindig a lélek otthona a jelen és az örökkévalóság között lebegve.

Rendező: Kim Gidok
Forgatókönyvíró: Kim Ki-duk
Operatőr: Pek Tonghjon

Főszerepben: O Jongszu • Kim Jongmin • Szo Dzsekjong • Kim Dzsongho
Lejátszási idő: 119 perc

🥇🏆 Díjak:Európai Filmdíj
2003 Legjobb nem európai film jelölés: Ki-duk Kim
Grand Bell Award: a legjobb filmért
Blue Dragon Film Award a legjobb filmért.
Blue Dragon Film Award Technikai díj.



4 megjegyzés:

  1. Nemrég néztem újra.Egy érdekes művészfilm.Képletes kapu,képletes ajtó.Nem szórakoztató,inkább elgondolkodtató film.Egyszer érdemes megnézni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A buddhizmusban a kapu, egy spirituális határvonalat képez az emberi és a szent világ között, még a remetelak hálója és a szentély határán is, így nincs szükség falakra sem, mert a kapun átlépve, már egy szent világ nyílik meg a lélek számára. Aki megkerüli a kaput, az tisztátalanul lép a szent földre. Egy meglehetősen profán példával élve, Csernobilben is egy kapun kellett áthaladni, ami vízfüggönnyel semlegesítette a sugárzó anyagot a védőruhákon. Aki kikerülte, szennyezett maradt. :)

      Törlés
  2. Valóban, az elgondolkodtató a legtalálóbb jelző erre a filmre. Mindenképpen megnézésre ajánlom.

    VálaszTörlés
  3. Igazi művészfilm volt. Minden évszak egy-egy életszakaszt mutatott be.Tavasz a gyermekkor ideje. Virágzás,kibontakozás,tanulás.Nyár,fiatalság,szerelem,párválasztás.Ősz a beérés,aratás ideje.Választás milyen irányt vett.Bűn elkövetés,bűnhődés.Tél öregség,megnyugvás,pihenés ideje.Természet körforgása hasonlít az emberi élethez.Nagyon nehezen tudtam végig nézni az állatkínzások miatt.Minden élet értékes, akár hal,béka vagy kígyó.Köszönöm.

    VálaszTörlés

Kedves Felhasználó! Kérések, kérdések esetén használja a "KAPCSOLAT" opciót.