2017. április 14., péntek

AZ ARCFÜRKÉSZ •


AZ ARCFÜRKÉSZ

(The Face Reader)


FILM Ismertető: 2013 egyik legnagyobb költségvetésű mozifilmje, amely idáig összesen 6 díjat zsebelt be, többek közt az 50. Grand Bell Awards díjkiosztóján a legjobb film, legjobb rendezés és legjobb színész kategóriájában.

A történet: Dzsinok Na Kyeong (Song Kang Ho) az egyik legtehetségesebb a csoszuni arcfürkészők között. Képes arra, hogy az emberi arcvonások jellegzetességeiből kiolvassa tulajdonosa hajlamait, lelkének mélyén rejtegetett titkait és vágyait, ebből pedig következtessen az illető sorsára. Egy poros kis vidéki kunyhóban él hármasban a szépreményű, eszes, hivatalnoknak készülő fiával, illetve a kissé kelekótya sógorával.  Egy nap tehetős vendégei hatására elhatározza, kitör a szűkös életéből és szerencsét próbál tehetségével a fővárosban, Hanyangban. Itt azonban hamarosan belekeveredik a hatalmasok politikai küzdelmeibe. A Második Államtanácsos, Kim Jong Seo, a koronaherceg védelmében szembeszáll a király pártütő öccsével, Su Yang Nagyherceggel, és Na Kyeongnak el kell dönteni, melyik oldalra áll...

Magyar felirat: Jackimi


5 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Tetszett! Nagyon jó volt a főszereplő játéka!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Song Kang Ho több sikerfilmben is játszott, itt az oldalon megtalálható a "A jó a rossz és a furcsa" című filmje is, ahol komikus készségeivel sziporkázik. :)

      Törlés
  3. Nem nagyon nézek filmeket inkább sorozatokat, de ezt érdemes volt megnézni...Ajánlom nézzétek meg,még ha tragikus akkor is.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszett, bár a vége szomorú, talán azért is mert az arcfürkêsz fia meghal, aki az egyik nagy kedvenc szinêszem Lee Jong Suk. Köszönöm a feltöltést és a fordítást.

    VálaszTörlés

Kedves Felhasználó! Kérések, kérdések esetén használja a "KAPCSOLAT" opciót.