2016. augusztus 25., csütörtök

MÁJUS 18


MÁJUS 18 
(Hwa-ryo-han Hyoo-ga / May 18)

   A FILM MEGTEKINTÉSE ITT   

Film ismertető: 
Kim Ji-Hun filmje, történeti eseményeken alapuló szoros sztorival és 10 milliárd won költségvetéssel, illetve több mint 7 millió mozilátogatóval a nagy sikerfilmek között szerepel Koreában.

Rövid történet: 1980 májusában hihetetlen esemény zajlott a demokratikus Koreában. Gwangju (Kvangdzsu) városát a hadsereg elzárta a külvilágtól, hivatkozva az egyetemisták lázadására. A város lakossága összeütközött a katonaság erőivel. Ártatlan polgárokat brutálisan megvertek és lemészároltak. A film átlagpolgárokról szól a koreai történelem e szomorú fejezetében, ami később is heves vitákat váltott ki. Nem csoda, hogy ez máig az egyetlen olyan film, mely az eseményeket ilyen kendőzetlen módon feldolgozta.

Fordította: Bulykin és Bulykin-né

3 megjegyzés:

  1. Szivszoritó érzés ezt látni hogy ilyen borzalmas események történtek ,egy hatalom éhes Diktátor miatt.Nagyon sajnálom az ártatlanul lemészárolt diákokat ,és polgárokat.Sirás nélkül én ezt a filmet nem tudtam végig nézni.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon megrazo az egesz tortenet. Nekem az tetszett a legjobban, hogy jelszavak nelkul,csak sajat magukert es kornyezetukert tettek, amit, tettek. Most utana nezek az ottani politikai, szocialis helyzetnek - abban az idoszakban - Korea teruleten. Remelem jobban ralatok, es jobban megertem az egesz filmet. A lakossag elott fejet hajtok. Igy kell egy emberkent valamit megvedeni, ami becses szamunkra. Koszonom a forditast. Tovabbi sikereket!



    VálaszTörlés
  3. (1987: When the Day Comes) film 1987. júniusában Dél-Koreában, a katonai rezsim idején az antikommunista szervek emberei megölnek egy 22 éves fiatal egyetemista aktivistát vallatás közben. Holttestét haladéktalanul el akarják égetni, hogy eltüntessenek minden kegyetlenséget. Choi Hwan (Ha Jung-Woo), a Szöul Körzeti Ügyészség egyik prokurátora rendkívül furcsának tartja az ügyet és úgy dönt, jobban beleássa magát a haláleset mögött húzódó okok felderítésébe.

    VálaszTörlés

Kedves Felhasználó! Kérések, kérdések esetén használja a "KAPCSOLAT" opciót.