2016. május 23., hétfő

ÁLKIRÁLY


ÁLKIRÁLY
(Masquerade)

   A FILM MEGTEKINTÉSE ITT   

FILM Ismertető: 
Gvanghé király (Lee Byung-Hun) már nyolc éve uralkodik. Arra gyanakszik, hogy az udvarból valaki meg akarja mérgezni. Ellenlépésként utasítja tanácsadóját Hogjunt, hogy keressen valakit, aki úgy néz ki, mint ő, s akit szükség esetén dublőreként a trónra ültethet. Hogjun talál egy Haszun nevű bohócot, aki pajzán műsorokkal szórakoztatja a részeg nemeseket. Haszun meglehetősen hasonlít a királyra, még a hangját is képes utánozni. Hogjun bármiféle magyarázat nélkül a királyi palotába viteti Haszunt. Éjszaka Haszun átveszi a király helyét, míg a király a szeretőjéhez távozik. Nem sokkal később, a király összeesik és egy biztonságos házba viszik. Eközben Haszunnak tovább kell játszania a király szerepét, amíg a király fel nem gyógyul. Ám lassacskán, Haszun igaz énje is a felszínre tör és a belső udvar tagjai észre veszik a változásokat. A király sokkal emberségesebb lesz a körülötte lévőkkel, s kevésbé lobbanékony. Miközben Haszun igazi hangja előtör, a király belső ellenségei a következő lépésükre készülnek.

Nem kevés humorral és kiváló színészi játékkal átszőtt történetet kínál a film. Ám a könnyünk nem csak a nevetéstől fog kicsordulni. Máig ez minden idők harmadik legnagyobb bevételt hozó filmje Koreában. 2015 áprilisáig az országszerte eladott jegyek száma:12.319.542 volt. A megjelenését követő 38. napon, a nézők száma meghaladta a tízmilliót is. A film, és készítői hazájukon kívül is számtalan díjat mondhatnak magukénak. Lee Byung-hun a filmben nyújtott kettős szerepéért, több nemzetközi fesztiválon is  elnyerte a legjobb színész díját.

Magyar felirat: sipizolix




12 megjegyzés:

  1. Köszönöm a lehetőséget,a fordítást,a feltöltést! Tetszett a film! A történet emlékeztet egy amerikai filmre,melynek címe-Dave.Kevin Kline volt a főszereplője.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a lehetőséget, hogy láthattam a filmet, nagyon tetszett. Gwanghae királyt már több filmben is láttam. :-)

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is örülünk a látogatásodnak! / AÉM /

      Törlés
  4. Fantasztikusan nagyszerű volt a film és a főszereplő Lee Byung-Hun akit annyira imádok, elképesztően kitünő volt.Nem rég bukkantam erre az oldalra.nagyszerű sorozatokat és filmeket igér!!!A színésznek van egy sorozata" ALL IN "jó lenne ha letudnátok fordítani.Nagyon köszönöm az eddigi fordításokat.További jó munkát és jó hétvégét kívánok Ciszka

    VálaszTörlés
  5. Imádom ezeket a kosztümös filmeket,Köszi a feltöltést és fordítást.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépen köszönöm. Többször is megnéztem már, nem tudom megunni.

    VálaszTörlés
  7. https://port.hu/adatlap/film/tv/dave-dave/movie-23085/amp
    Az alapötlet. De végre egy igazi minőségi koppintás.:)

    VálaszTörlés

Kedves Felhasználó! Kérések, kérdések esetén használja a "KAPCSOLAT" opciót.